˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Långbakad oxbringa

Flottigt och gott. Långbakad oxbringa är lättlagat och passar dig som gillar mustigt, fett kött. Oxbringan lagas hel i en lergryta eller ugnsfast gryta. Saknar du bägge går det bra med en ugnsfast djup form som du täcker med folie. Det viktiga är att fukten i köttet stannar kvar under tillagningstiden.
Resultatet är ett mört kött som enkelt kan dras isär till härliga strimlor och serveras till valfria tillbehör. Tänk på att spara fettet som blir över, det lämpar sig utmärkt till att ungsbaka grönsaker eller att steka i.

240 minuter
5 portioner

Du behöver

    Gör så här

    1. Lägg köttet i en lergryta eller gryta. Salta försiktigt över hela köttet.
    2. Sätt på locket och för in i kall ugn (lergrytan kan spricka annars).
    3. Sätt ugnen på 125°.
    4. Baka i ca 4 timmar, eller tills köttet är mört. Det är klart när hinnorna är mjuka och du enkelt kan dra sönder köttet med en gaffel till långa fibrer.
    5. Häll överblivet fett i en bruk och använd i matlagningen (det är otroligt gott att fritera i och håller ca ½–1 år i kylen.)
    DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV